ГоловнаКультура

"Пастка" і "Спліт" - найприбутковіші американські фільми 2017 року, – The Wrap

Хоррорам Джордана Піла і М. Найта Ш'ямалана вдалося заробити вшестеро більше від вкладеного.

"Пастка" і "Спліт" - найприбутковіші американські фільми 2017 року, – The Wrap
Кадр из фильма "Ловушка"
Фото: B&H

Фільми "Пастка" Джордана Піла і "Спліт" М. Найта Ш'ямалана - наразі найприбутковіші американські картини в прокаті 2017 року.

Про це пише видання The Wrap з посиланням на своє дослідження.

"Пастка" - хоррор, що вийшов в американський прокат наприкінці лютого (український - наприкінці квітня) і отримав гарні відгуки критиків. Бюджет картини склав 4,5 млн доларів, а збори в світовому прокаті - 252 млн. Якщо врахувати 30 млн доларів, витрачених на рекламну кампанію фільму, пише видання, "Пастка" отримала прибуток вшестеро більший від вкладень. Так, коефіцієнт ROI (повернення інвестицій) фільму Піла становить 630%.

Трохи менший цей показник у трилера "Спліт" М. Найта Ш'ямалана, головну роль в якому зіграв Джеймс Макевой. В американський прокат фільм вийшов 20 січня, в Україні його почали показувати 16 березня. Бюджет "Спліта" - 9 млн доларів, а в світовому прокаті він заробив майже 277 млн доларів. З урахуванням усіх витрат, коефіцієнт ROI цієї картини склав 610%.

Водночас у найкасовішого фільму цього року - "Красуні і чудовиська" - при зборах 1,2 млрд доларів - ROI становить 400%, оскільки бюджет картини - 160 млн доларів плюс витрати на рекламну кампанію.

Видання зазначає, що касові збори літніх фільмів цього року менші, ніж в 2016, незважаючи на успіх нового "Людини-павука", "Диво-жінки" і "Нікчемного я - 3".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram