ГоловнаКультура

​Японський художник намалював мурал на маріупольській школі, яка постраждала від обстрілу 2015 року

У його основі лежить ідея народної казки "Рукавичка".

Японський художник Міязакі Кенске намалював мурал "Рукавичка" на стіні маріупольської школи №68, яка постраждала в результаті обстрілу мікрорайону "Східний" 2015 року.

Фото: mariupolrada.gov.ua

Як повідомляє прес-служба Маріупольської міськради, відкриття муралу відбулося 29 липня за участю представника Агентства ООН у справах біженців Пабло Матеу, першого секретаря посольства Японії в Україні Коджі Тсутсуі, секретаря Маріупольської міської ради Степана Махсми і заступника міського голови Ксенії Сухової.

В основі муралу лежить ідея народної казки "Рукавичка", яку прекрасно знають у Японії. Вона символізує єднання і солідарність жителів міста Маріуполя в ставленні до переселенців. "Маріуполь - це гарний приклад того, що робиться і що має робитися для того, щоб покращувати інтеграцію і надавати кращу підтримку людям, які були змушені покинути свої будинки і влаштувати своє життя на новому місці", - зазначив Пабло Матеу і наголосив, що стіни ЗОШ №68 - це знак стійкості маріупольців. Крім цього, представник Агентства ООН у справах біженців заявив, що приємно здивований підтримкою і дружелюбністю мешканців мікрорайону до японського художника. 

Фото: mariupolrada.gov.ua

"Маріуполь прийняв дуже велику кількість внутрішньо переміщених осіб. Таким чином, я хотів показати наскільки Україна має інклюзивне, толерантне суспільство, в якому люди з різних місць можуть жити в мирі", - розповів своєю чергою Міязакі Кенске. 

Фото: mariupolrada.gov.ua
 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram