ГоловнаКультура

Мінкультури роз'яснило ситуацію з приводу приватизації цирків і кіностудій

Кіностудію імені Довженка не можна приватизувати, тому що вона має статус національної.

Мінкультури роз'яснило ситуацію з приводу приватизації цирків і кіностудій
Фото: politeka.net

Міністерство культури внесло пропозиції до оприлюдненого Мінекономрозвитку списку державних підприємств, які належить приватизувати.

Як повідомляють на сайті Мінкульту, зазначений список містить пропозиції Міністерства економічного розвитку, й інші відомства, в підпорядкуванні яких перебувають ДП, можуть вносити власні пропозиції.

Зокрема, Мінкульт не підтримує ідею приватизації цирків. "Державні циркові підприємства забезпечують роботу циркового конвеєра - цілісної системи, в рамках якої спільно сформовані циркові програми по черзі демонструють населенню в стаціонарних цирках".

У відомстві зазначають, що принципи скоординованої роботи державних циркових підприємств закладені в документі, затвердженому в травні цього року. Приватизація цирків порушить цілісність системи і "призведе до негативних наслідків для циркової галузі".

Для кіностудій, зазначених у списку (студія анімаційних фільмів і студія хронікально-документальних фільмів), Мінкультури ще буде визначати напрями їхнього подальшого розвитку - в тому числі і шляхом пошуку інвесторів - і не планує найближчим часом вносити пропозиції про приватизацію.

Водночас у Мінкульті зазначають, що Кіностудію імені Олександра Довженка на приватизацію виставляти не можна, оскільки вона має статус національної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram