ГоловнаКультура

В Ізюмі й Іванівці пройде фестиваль "Дорога на Схід", організований Сергієм Жаданом

На фестивалі - літературна і музична програми.

18 і 19 серпня в Ізюмі і селі Іванівка пройде літературно-музичний фестиваль "Дорога на Схід".

Про це повідомляють організатори.

"Дорога на Схід", як ми жартуємо, це дорога, якої немає, - розповідає ініціатор фестивалю Сергій Жадан. - Усі траси на Донбасі в жахливому стані. Але з того часу, як ми почали займатися фестивалем в Ізюмі, дорогу в той бік почали ремонтувати. Тому якщо хочете добрі дороги - робіть фестивалі".

Очікують, що фестиваль збере 10 тис. глядачів.

На "Дорозі на Схід" будуть 4 сцени: театрально-музична на фазенді "Виноград" у селі Іванівка (18 серпня) і три сцени в Ізюмі, концерти та читання на яких пройдуть 19 серпня.

У програмі - "Тартак", "Шана", "Жадан і собаки", "Муравський шлях", гурти з Донецької та Харківської областей. Читання проведуть Юрій Андрухович, Дмитро Лазуткін, Люба Якимчук, Артем Полежака, Олексій Чупа.

На площі Джона Леннона група харківських художників створить мурал із зображенням відомого музиканта. "Ізюм - страшенно важливе місто. Якщо ви їдете на Схід, у зону бойових дій, ви так чи інакше через нього їдете. Але це не просто ворота на Схід, не просто межа між Слобожанщиною і Донбасом, це місце фантастичної природної краси і важливої історичної спадщини", - додає Жадан.

Вхід на події фестивалю вільний.

Перший фестиваль "Дорога на Схід" пройшов у березні 2016 року в Новопскові, Сватовому і Старобільську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram