ГоловнаКультура

Українсько-словацький фільм отримав приз на кінофестивалі в Карлових Варах

Фільм "Межа" відзначений за кращу режисуру.

Українсько-словацький фільм отримав приз на кінофестивалі в Карлових Варах
Кадр из фильма "Граница"
Фото: www.kinowar.com

Фільм режисера Петера Бебьяка "Межа", знятий спільно Україною і Словаччиною, отримав приз за кращу режисуру в основному конкурсі кінофестивалю в Карлових Варах.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Головні ролі у фільмі зіграли українські актори Римма Зюбіна, Станіслав Боклан та Олександр Піскунов. Сюжет зав'язаний навколо контрабандистів, які живуть у населених пунктах, де Україна межує зі Словаччиною.

Українська прем'єра картини відбудеться на Одеському міжнародному кінофестивалі, який відкриється вже 14 липня. Незабаром після цього очікується прокат фільму в українських кінотеатрах..

Ще один український фільм, дебютний повний метр Марини Степанської "Стрімголов" був представлений у паралельному конкурсі East of the West і отримав гарні відгуки критиків. Прем'єра цього фільму в Україні також пройде на ОМКФ в рамках національного повнометражного конкурсу.

Окрім конкурсних програм, українське кіно представили на професійній секції Карловарського кіноогляду: в секції "Works in Progress" презентували ігрову картину Романа Бондарчука "Вулкан", в секції Eurimages - фільм Мантаса Кведаравічуса "Стасіс", у воркшопі для сценаристів брав участь Дмитро Сухолиткий-Собчук з фільмом "Памфір", а на секції DOCU TALENTS пройшла презентація кінопроекту режисерів Вікі Торнтона і Павла Юрова "(N)Ostalgia", яка створюється у копродукції України, Люксембургу та Естонії.

Кінофестиваль у Карлових Варах завершився 8 липня.

Нагадаємо, нещодавно стали відомі результати 10-го конкурсу кінопроектів Держкіно: у план фінансування можуть включити 78 фільмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram