ГоловнаКультура

Йоко Оно визнали співавтором пісні "Imagine" Джона Леннона

Це продовжить термін дії авторських прав на знамениту пісню.

Йоко Оно визнали співавтором пісні "Imagine" Джона Леннона
Шон Оно Леннон, Йоко Оно, Патти Смит с дочкой Джесси на церемонии
Фото: Sean Ono Lennon / Instagram

Йоко Оно визнали співавтором відомої пісні "Imagine" Джона Леннона.

Про це оголосили на щорічних зборах Національної асоціації музичних видавців у Нью-Йорку, повідомляє BBC.

Таке рішення в Асоціації пояснили відеозаписом, на якому Леннон говорить, що пісню "Imagine" потрібно згадувати як пісню Леннона і Оно.

"Слова і ідея пісні належать Йоко, - заявляє він на відео. - Але в ті дні я був егоїстичним, таким собі мачо, тому не говорив про її внесок". Син Йоко Шон Оно Леннон був на церемонії, щоб отримати приз за найкращу пісню століття для "Imagine".

Процес додавання Оно у співавтори пісні ще не завершено, заявив Девід Ізраель, президент Асоціації. Це не надто вплине на фінансову сторону правовласності, оскільки Оно вже розпоряджається частиною спадщини Леннона.

При цьому через нового співавтора термін дії авторських прав збільшать. Згідно з американським законодавством, пісні стають суспільним надбанням через 70 років після смерті їх останніх авторів.

Пісня "Imagine" вийшла в однойменному альбомі Леннона 1971 року. У ній Леннон закликає слухачів уявити, що буде, якщо у світі припиняться війни, не буде кордонів і поділу на національності, а всі сфокусуються на загальнолюдських цінностях. Пісня зайняла лише третє місце в американських чартах, але опісля була визнана однією з найпопулярніших і найважливіших рок-композицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram