ГоловнаКультура

У Києві пройде українсько-британський форум для професіоналів музичної індустрії

На форумі пройдуть майстер-класи, відкриті лекції та панельні дискусії.

У Києві пройде українсько-британський форум для професіоналів музичної індустрії
Фото: Британский совет

16 і 17 червня в Києві пройде Selector Pro - професійний форум для представників музичної індустрії з України та Великобританії.

Про це повідомляють організатори - Британська рада в Україні.

Перший форум буде присвячений актуальним процесам світового і британського музичного сектора, в тому числі питанням розповсюдження та продажу музики в цифрову епоху.

У рамках події відбудуться воркшопи з музичного продакшну, промоції нових імен, продажу музики як на цифрових, так і на фізичних носіях і так далі. Серед тем, яких торкатимуться на форумі, - комерційне використання музичного продукту в кіно і на ТБ, відеоіграх і в рекламі; музика як об'єкт інтелектуальної власності, авторські права, роялті, контракти з лейблами тощо.

Форум Selector Pro - частина програми 25-річчя Британської ради в Україні. "Мета форуму - зробити внесок у розвиток музичної екосистеми в Україні, залучаючи більш широке коло професіоналів і меломанів", - відзначає директор Британської ради в Україні Саймон Вільямс.

Серед спікерів Selector Pro - співзасновник і директор Welsh Music Prize і фестивалю Sŵn у Кардіффі Джон Рострон, британський музикант Ghostpoet, менеджер Various Artists Еллі Джайлз, голова цифрової дистрибуції Proper Music Distribution Каміл Саттар, українські музиканти і продюсери Ната Жижченко (ONUKA), Мілош Єліч (Океан Ельзи), Каша Сальцова ("Крихітка"), Ігор Тарнопольський (продюсер Джамали), Валерія Чачибая (співзасновниця Радіо "Аристократи"), Олександр Варениця і Григорій Фатьянов (Be Management Music & Publishing) та інші.

Форум завершиться DJ-сетом Ghostpoet.

Повну програму буде оголошено в найближчі кілька днів і опубліковано на сайті Британської ради.

Вхід на професійні події Selector Pro - за попередньою реєстрацією, на Selector Live - за квитками, які можна буде купити з 22 травня.

Форум пройде в клубі Sentrum і на студії Istok.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram