ГоловнаКультура

Девід Лінч оголосив, що покине кіно після виходу нового "Твін Пікса"

Телеканал Showtime покаже перші дві серії нового сезону 21 травня.

Девід Лінч оголосив, що покине кіно після виходу нового "Твін Пікса"
Фото: EPA/UPG

Культовий американський кінорежисер Девід Лінч оголосив, що після виходу на телеекрани всіх серій нового "Твін Пікса" перестане знімати кіно.

Про це він розповів в інтерв'ю австралійському виданню Sydney Morning Herald, передає російська служба Бі-бі-сі.

Він також зазначив, що його останнім проектом на великому екрані так і залишиться психологічний трилер "Внутрішня імперія" 2006 року.

"Багато що змінилося: стільки чудових фільмів провалилися в прокаті, а те, що збирає касу - не те, чим я хотів би займатися", - розповів режисер.

Водночас культовий серіал Девіда Лінча "Твін Пікс" повернеться на екрани після прем'єри на Каннському фестивалі. Президент телеканалу Showtime Девід Невінс розповів, що вже подивився готові серії раніше за інших, але їхніх подробиць він не розкрив.

"Ми всі подивилися... і те, що ви побачите в новому "Твін Пікс" - це неймовірний Девід Лінч. На деякі запитання, які залишаються після перегляду класичного серіалу, наприкінці (нового сезону, - ред.) дається відповідь", - підігрів інтерес шанувальників Невінс.

Нагадаємо, "Твін Пікс" йшов у 1990-1991 роках і з часом отримав культовий статус. Вийшли два сезони серіалу, в яких було 30 серій. Сюжет розгортається навколо вбивства школярки Лори Палмер, яке розслідує спеціальний агент ФБР Дейл Купер. У 1992 році вийшов повнометражний фільм "Твін Пікс: Крізь вогонь" (Twin Peaks: Fire Walk with Me), що розповідає передісторію серіалу. Картина отримала негативні відгуки критиків і не окупилася в прокаті. У 2014 році було оголошено про зйомки третього сезону "Твін Пікса". Було відомо, що серіал вийде в 2017 році, проте точна дата не називалася. У квітні 2015 року Девід Лінч заявив, що відмовляється від роботи над проектом через недостатнє фінансування. Лінч зазначив, що виділених грошей не вистачить на написання достатньо хорошого сценарію. Однак згодом режисер повернувся в проект.

Телеканал Showtime покаже перші дві серії нового сезону серіалу "Твін Пікс" 21 травня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram