ГоловнаКультура

Фестиваль архівного кіно "Німі ночі" переїжджає до Києва

Цьогоріч фестиваль пройде в травні в Центрі Довженка.

Фестиваль архівного кіно "Німі ночі" з 2017 року проводитимуть у Києві.

Про це повідомляють організатори.

"Німі ночі 7 1/2" пройдуть 11 і 12 травня в Національному центрі Олександра Довженка, де зберігається найбільш повний архів німого кіно.

У програмі цьогорічного кіноогляду - дві репрем'єри українських фільмів, які тривалий час вважали втраченими. Один із них - "Небувалий похід" Михайла Кауфмана, музику до реставрованої копії якого написав Антон Байбаков. Друга репрем'єра - фільм Петра Чардиніна "Тарас Трясило", знятий в Одесі в 1926 році. Головні ролі в цій картині зіграли Амвросій Бучма, Іван Замичковський і Наталія Ужвій. Музику до цієї картини написав французький музикант Тьєрі Майяр.

Окрім цих фільмів, на "Німих ночах" покажуть китайський фільм "Богиня" 1934 року (озвучений білоруським музикантом Ягорем Забєловим), французький короткометражний фільм "Антракт" Рене Клера (1924), музику до якого спочатку написав Ерік Саті (її виконають оркестри Supremus і Armonia Ludus під керівництвом Міхейла Менабде), і німецький фільм "Чорний хід" режисера Леопольда Єснера (1921), озвучений Юлією Запорожець.

На "Німих ночах" також пройде виставка актуального мистецтва.

Фото: Центр Довженка

Фестиваль архівного кіно "Німі ночі" заснований Іваном Козленком та Катериною Мальцевою в 2010 році в Одесі. У 2017 році організатори вирішили переосмислити кіноогляд і перенести його в столицю. Деталі події - на сторінці в фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram