ГоловнаКультура

Фільм із Ванессою Параді, який знімали в Україні, покажуть у Каннах

"Іній" Шарунаса Бартаса відібрали у "Двотижневик режисерів".

Фільм із Ванессою Параді, який знімали в Україні, покажуть у Каннах
Кадр из фильма "Иней"
Фото: Госкино

Паралельна конкурсна програма 70-го Каннського кінофестивалю "Двотижневик режисерів" оголосила своїх учасників.

Про це повідомляють на сайті програми.

Серед фільмів, відібраних в конкурс, - нова картина відомого литовського режисера Шарунаса Бартаса "Іній", яку знімали в ко-продукції з Україною (за державної підтримки), Польщею та Францією.

Одну з головних ролей у картині зіграла французька актриса Ванесса Параді, а зйомки частково проходили в Києві і в районах недалеко від зони АТО. За сюжетом, молодий хлопець Рокас (Анджей Хіра) з Литви приїжджає в Україну, щоб побачити, що відбувається тут насправді.

Бюджет "Інею" склав трохи більше за 39 млн грн, українська частина - 11,5 млн грн.

Шарунас Бартас - відомий режисер, фільми якої брали участь у кінофестивалях у Берліні, Венеції і Каннах. Попередній фільм Бартаса "Спокій нам тільки сниться" також показали в Каннах, у "Двотижневику режисерів".

Окрім фільму Бартаса, у "Двотижневику" покажуть 18 картин, серед яких - нові роботи Амоса Гітая, Шона Бейкера, Абеля Феррари і Філіпа Гарреля.

Нагадаємо, Каннський кінофестиваль пройде з 17 по 28 травня. В основному конкурсі братиме участь фільм Сергія Лозниці "Лагідна", знятий у ко-продукції Франції, Німеччини, Литви, Нідерландів, України та Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram