ГоловнаКультура

Постер 70-го Каннського кінофестивалю викликав шквал критики

Дизайнери постера відфотошопили Клаудію Кардінале, зробивши її більш худою.

Навколо Каннського кінофестивалю, який у цьому році відбудеться 70-й раз, вибухнув скандал.

На цьому тижні кіноогляд оприлюднив постер, на якому зображена відома італійська актриса Клаудія Кардінале на червоному тлі.

Як основу для постера взяли фото актриси 1959 року, на якому вона танцює на одній з римських дахів. Користувачі інтернету порівняли постер Канн з оригінальною фотографією і виявили, що дизайнер першого підкоригував фігуру актриси, зробивши її більш худою, і відрізав їй частину волосся.

Фото: Festival de Cannes

Зміни, що відбулися в фігурі актриси, яка грала у Фелліні, Вісконті та Серджо Леоне, обурили користувачів соцмереж та деяких кінематографістів.

"Навіщо потрібно було так сильно змінювати тіло Клаудії Кардінале для постера?"- задається питанням режиссерка фільму "The Fits" Анна Роуз Холмер.

Каннський кінофестиваль, своєю чергою, опублікував повідомлення, в якому підписався під словами самої актриси, що прокоментувала дискусію: "Це постер, який, крім того, що зображує мене, зображує танець, політ, - заявила актриса. – Це зображення відретушували, щоб зробити акцент на ефекті легкості і щоб перетворити мене в ілюзію. Не потрібно турбуватися тут про реалімзе, і, як переконана феміністка, я не бачу жодної неповаги стосовно жіночого тіла. У світі так багато важливих речей, які потрібно обговорювати. Це всього лише кіно, не будемо про це забувати".

Це вже не перший раз, коли фотографію культової актриси поміщали на постери Каннського кінофестивалю: на плакатах були і Жульєт Бінош, і Фей Данавей, і Інгрід Бергман. Жоден з цих постерів не викликав подібних дискусій.

70-й Каннський кінофестиваль відбудеться в травні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram