ГоловнаКультура

Порошенко досі не направив у Раду правки до закону про підтримку кінематографії

"Комітет не отримав жодної пропозиції до закону, які Президент зобов'язаний подавати".

Порошенко досі не направив у Раду правки до закону про підтримку кінематографії
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко досі не направив у Верховну Раду своїх правок до ветованого ним закону про підтримку кінематографії.

Про це на круглому столі в Інституті Горшеніна повідомив народний депутат Микола Княжицький.

"Було інформаційне повідомлення Адміністрації президента, що закон ветовано з таких-то причин. Це було інформаційне повідомлення. Комітет Верховної Ради не отримав з Адміністрації президента жодної пропозиції до закону, які Президент зобов'язаний подавати, коли він ветує закон. Нічого такого до нас не надійшло", - сказав депутат, який очолює комітет з питань культури і духовності.

Княжицький наголосив, що всі терміни подачі поправок вже минули, але він сподівається, що вони все-таки потраплять до парламенту.

Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про державну підтримку кінематографії в Україні". Окрема частина закону присвячена захисту авторського права у сфері кінематографу. Піратський контент повинен заблокувати власник сайту або провайдер послуг хостингу, якщо власник сайту не здійснює такого блокування.

У зв'язку із цим про припинення роботи заявили сервіс EX.ua і один з найпопулярніших торент-трекерів в Україні Torrents.net.ua.

У законі, який писали головно, щоб відрегулювати кіногалузь і запропонувати нові механізми для її роботи, пропонують підтримати і українських, і іноземних кіновиробників шляхом повернення їм 25% вкладених продюсерами коштів і 10% від витрат на акторські гонорари. Передбачається, що таким чином вдасться залучити в Україну зарубіжних продюсерів, які будуть знімати тут кіно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram