ГоловнаКультура

"Ізоляція" проводить конкурс на тимчасову інсталяцію на місці пам'ятника Леніну в Києві

Конкурс відкритий для всіх художників.

"Ізоляція" проводить конкурс на тимчасову інсталяцію на місці пам'ятника Леніну в Києві
Проект Синтии Гутьеррес
Фото: izolyatsia.org

У рамках проекту "Суспільний договір" Ізоляція оголошує конкурс проектів тимчасової інсталяції на місці пам'ятника Леніну в Києві.

У конкурсі можуть брати участь усі художники, які подали свої заявки до 25 березня.

"Вільний постамент має величезний ідеологічний потенціал у визначенні нової національної ідентичності, висловлюючи ставлення до недавніх болісних подій і проектуючи майбутнє, - йдеться в описі конкурсу. - Тому художня інтервенція здатна створити арену для широкої дискусії в суспільстві".

"Конкурсанти повинні враховувати етичні аспекти проекту, а їхні роботи повинні резонувати з місцевим контекстом і залучати широку аудиторію. Відповідно, пропоновані інтервенції повинні бути просторово і концептуально сумісні з порожнім п'єдесталом пам'ятника Леніну і можуть бути виконані в будь-якому форматі і з будь-яких матеріалів", - продовжують організатори.

Перевага віддаватиметься перформативним, партисипативним та інтерактивним проектам.

Попереднім етапом проекту переосмислення пам'ятника Леніну в червні 2016 року була інсталяція "Населяючи тіні" Синтії Гутьєррес, яку відвідало понад 1500 людей. У листопаді 2016 року іранський художник Махмуд Бакші там само створив інсталяцію "Нескінченне святкування".

Докладно про конкурс можна дізнатися за посиланням.

Проект, який переможе, презентуватимуть із 1 по 17 травня 2017 року. Фонд «Ізоляція» покриє переможцю витрати на дорогу, проживання та реалізацію проекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram