ГоловнаКультура

Виконавчі продюсери "Євробачення-2017" зі скандалом покинули проект

Підготовка до конкурсу застопорилася.

Виконавчі продюсери "Євробачення-2017" зі скандалом покинули проект
Романова и Харебин
Фото: detector.media

Виконавчі продюсери "Євробачення-2017" Вікторія Романова, Олександр Харебін і частина команди "Євробачення-2017" офіційно заявили, що покидають проект і припиняють роботу над підготовкою до проведення конкурсу.

Про це йдеться в заяві команди "Євробачення", оприлюдненій у понеділок.

Вони пояснюють це тим, що в грудні 2016 року в них "забрали повноваження, призначивши нового фактичного керівника конкурсу в Україні, якого наділили повним контролем всіх аспектів "Євробачення" в Україні". Ім'я керівника проекту, через якого вони йдуть, в заяві не названо. Як зазначає "Детектор Медіа", 15 грудня 2016 року заступником гендиректора Національної телекомпанії України (НТКУ) призначили Павла Грицака, який став відповідальним за виробництво музичних, спортивних програм, документальних фільмів, підготовку до пісенного конкурсу "Євробачення-2017", а також за комерційну діяльність НТКУ. Він був виконавчим продюсером "Євробачення-2005", яке проходило в Україні.

Крім Романової та Харебіна, заяву підписав івент-менеджер Денис Блощинський, який із серпня 2016-го приєднався до команди "Євробачення". Блощинський повідомив, що заяву підписали представники 9 департаментів, роботу яких він курирував. Станом на 13 лютого в рамках підготовки до "Євробачення" відбувся лише один захід - церемонія передачі ключів "Євробачення" та жеребкування країн-учасниць.

2 грудня 2016 року перший заступник гендиректора НТКУ Олександр Харебін і заступник гендиректора НТКУ Вікторія Романова офіційно були призначені виконавчими продюсерами пісенного конкурсу "Євробачення-2017".

Вікторія Романова приєдналася до команди НТКУ 2005 року. З 2007 року вона є головою української делегації на "Євробаченні". У 2016 році Романова очолювала делегацію України в Стокгольмі, де в результаті конкурсу перемогла представниця України Джамала.

Олександр Харебін працює в НТКУ першим заступником генерального директора з 2015 року.

Павло Грицак - український бізнесмен, журналіст і кінопродюсер, медіа-менеджер, член оргкомітету "Євробачення-2017". У 2002-2005 роках Грицак працював в НТКУ директором Дирекції міжнародних відносин, організовував спільну роботу телекомпанії з міжнародними організаціями, трансляції Олімпійських ігор і "Євро-2004", перші трансляції українських телепрограм за кордоном, а також першу трансляцію в Україні міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2002". У 2005-2007 роках працював на посаді віце-президента НТКУ і виконавчого продюсера "Євробачення-2005". У 2007-2016 роках працював в медіа-бізнесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram