ГоловнаКультура

Мінкульт створив окрему комісію для звірки фондів Львівської галереї мистецтв

Комісія працює під наглядом СБУ і МВС.

Мінкульт створив окрему комісію для звірки фондів Львівської галереї мистецтв
Львовская галерея искусств
Фото: google.com.ua/maps

Міністр культури Євген Нищук заявив, що для звірки фондів Львівської галереї мистецтв імені Бориса Возницького створили окрему комісію.

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

Нищук додав, що комісія працює "під пильним наглядом служб" - СБУ і МВС, "інших органів, які розслідують факт можливої втрати (експонатів - прим.)".

При цьому міністр не зміг повідомити, чи є прогрес у розслідуванні можливого зникнення раритетних видань з колекції Львівської галереї мистецтв.

Нагадаємо, на початку року у Львівській національній галереї мистецтв імені Возницького повідомили про зникнення 95 старовинних кириличних книг, загальна вартість яких оцінюється в десятки мільйонів доларів.

Нинішній директор галереї Тарас Возняк заявив, що пропажу виявили в результаті інвентаризації колекції. Колишній директор музею Лариса Возницька заявила, що влітку всі книги були на місці, і пропажу заперечує.

У Нацполіції Львівської області розпочали кримінальне провадження за статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram