ГоловнаКультура

Прокуратура порушила справу через незаконні гастролі київського театру

Головного балетмейстера звинувачують за трьома статтями КК, директора - за двома.

Прокуратура порушила справу через незаконні гастролі київського театру

Київська міська прокуратура №7 повідомила про підозру головного балетмейстера Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва (музичний театр на Подолі) за трьома статтями Кримінального кодексу через організацію незаконних гастролей.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, з березня 2012 року по листопад 2015 року балетмейстер змушувала артистів балету брати участь у зарубіжних гастролях без укладення відповідних договорів з театром і самими артистами. При цьому під загрозою звільнення і непотрапляння в склади постановочних груп і виконавців артисти були змушені оформляти відпустки без збереження заробітної плати. Під час цих гастролей використовувалися декорації, костюми і реквізит театру.

За оцінками прокуратури, збиток від діяльності балетмейстера оцінюють в 1 млн гривень.

Її звинувачують за ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем); ч.1 ст.173 (грубе порушення договору про працю) і ч.2 ст.28, ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Рішенням Печерського райсуду Києва жінку відсторонено від посади.

Крім того, в рамках розслідування підозри оголошено директору і репетитору театру за ч.3 ст.191 (крадіжка) і ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

На сайті театру зазначено, що його головним балетмейстером є Тетяна Боровик, директором - Юрій Щур. Репетиторів у театрі кілька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram