ГоловнаКультура

У Львівській галереї мистецтв виявили пропажу 95 старовинних книг

"Очевидно, що розкрадалося все це десятиліттями".

У Львівській галереї мистецтв виявили пропажу 95 старовинних книг
Фото: google.com.ua/maps

У Львівській національній галереї мистецтв імені Возницького виявили пропажу 95 старовинних кириличних книг, загальну вартість яких оцінюють десятками мільйонів доларів.

Про це ZAXID.net розповів новий гендиректор музею Тарас Возняк.

"Очевидно, що розкрадалося все це десятиліттями. Ми поки що не перевіряли старовинні книги німецькою, польською й іншими мовами", - сказав він.

Керівництво галереї повідомило про зникнення в Службу безпеки України і поліцію. "Ми хочемо все зробити максимально публічним, щоб справу неможливо було зам'яти", - сказав Возняк.

Нагадаємо, політолога і засновника журналу "Ї" Тараса Возняка вибрали директором Львівської національної галереї мистецтв у вересні.

Львівська галерея мистецтв, заснована 1907 року, вважається одним з найбагатших музеїв України. Її фонди налічують 62 тисячі творів світового та національного мистецтва. До складу галереї входять 16 музейних комплексів і окремих невеликих музеїв, таких як музей "Русалка Дністровая", музей Івана Виговського, музеї-заповідники в Жовківському, Золочівському та Підгорецькому замках і т.ін.

Центральна будівля галереї - на вулиці Стефаника у Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram