ГоловнаКультура

У паризькому театрі представлять українсько-французький перформанс

Перформанс буде присвячений міфу про Орфея і Евридіку.

У паризькому театрі представлять українсько-французький перформанс
Фото: Предоставлено организаторами

У паризькому театрі "Монфор" покажуть українсько-французький перформанс "Орфей на Землі".

Як повідомляють організатори події, перформанс пройде 20 грудня.

Дійство підготував проект StereOrpheo, відомий своїм фільмом "Після всіх сутичок". В основі перформансу лежить міф про Орфея і Евридіку, зокрема про вихід героя на Землю з Пекла.

"Це постановка-роздум про вірне кохання і печаль розлуки, про життя артиста, крізь призму короткого, але ємного гастрольного періоду: немов одного дня, немов усього життя. Кожен із присутніх на сцені - Орфей, який грає за допомогою свого інструмента", - йдеться в описі проекту.

Українсько-французький проект представляють музикант Юрій Хусточка (екс-учасник «Океану Ельзи» та Esthetic Education, саундпродюсер альбомів гурту «ДахаБраха» та ін.), актор Дмитро Ярошенко (театр ДАХ, спектакль «У дорозі» з Дені Лаваном), на барабанах - Андрій Надольський («Звуки Му», «Мегаполіс»), клавіші - Марина Вознюк («Мільйон копійок»), відео - Елен Абдені (відеоартистка франко-ліванського походження).

Музична основа фільму - орфічні гімни всіх континентів.

У перформансі також прозвучить поезія Алена Гінзберга, Сержіо Вієйри, Френсіса Гарта, Вільяма Блейка, Пабло Неруди, Тоні Хогланда, українські козацькі думи, сучасні хоку.

Це вже не перша співпраця українських проектів і театру "Монфор" у Парижі: раніше з концертами в театрі виступали "ДахаБраха" і Dakh Daughters, крім того, в рамках українського місяця в Парижі на гастролі їздив театр "Дах" з постановкою "Собача будка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram