ГоловнаКультура

За 2 роки Нацрада заборонила більш ніж 500 російських фільмів і серіалів

Цей перелік буде доповнюватися.

За 2 роки Нацрада заборонила більш ніж 500 російських фільмів і серіалів

Упродовж 2014-2016 років Держагентство з питань кіно відмовило в реєстрації і скасувало прокатні посвідчення на трансляцію більш нід 500 російських фільмів і серіалів.

Про це повідомляють на сайті Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Відзначають, що Нацрада щотижня звертається в Держкіно щодо дотримання телекомпаніями вимог законів України "Про кінематографію" та "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборони пропаганди їх символіки" для вжиття відповідних заходів.

Телесеріали і фільми, в яких були виявлені порушення, передають для розгляду Експертній комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів.

"Після відповідної експертизи члени комісії роблять висновок про їх відповідність нормам чинного законодавства, на підставі якого Держкіно може відмовити в реєстрації фільмів та видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів або його скасувати", - зазначають у Нацраді.

Також повідомляють, що в рамках захисту інформаційного простору України цей перелік буде доповнюватися.

Нагадаємо, відповідно до закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України", в ефірі українських телекомпаній не можуть показувати серіали і фільми, виготовлені в Росії пізніше за 1 січня 2014 року.

22 листопада Держкіно заборонило ще сім телесеріалів виробництва РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram