ГоловнаКультура

Названо 10 цілком провальних голлівудських фільмів року

Не всі екшн-фільми однаково успішні.

Названо 10 цілком провальних голлівудських фільмів року
Кадр из фильма "Свободный штат Джонса"

Журнал Forbes назвав десятку голлівудських фільмів, які заробили менше від інших у прокаті.

Як повідомляють на сайті видання, ні жанр бойовика, ні "оскароносний" виконавець головної ролі не є запорукою хороших касових зборів.

Видання сформувало список, ґрунтуючись на співвідношенні між бюджетом і прокатними зборами фільмів, які вийшли на понад 2000 екранів у США.

Антилідером бокс-офісу став фільм "Макс Стіл" Стюарта Хендлера, який вийшов в американський прокат у жовтні. Екшн розповідає про підлітка, який виявив у собі суперсилу і поєднався з інопланетною істотою на ім'я Макс Стіл. Бюджет фільму склав 10 млн доларів, але в прокаті він зібрав лише 4 млн.

На другому місці - військова драма з Метью Макконагі в головній ролі "Вільний штат Джонса" (реж. Гері Росс). Головний герой очолює бунт серед солдатів армії Конфедерації під час Громадянської війни. Бюджет цього фільму склав 50 млн доларів, але творці картини змогли повернути тільки 46% бюджету, заробивши 23,2 млн у прокаті.

3. "Поп-зірка: Не припиняй, не зупиняйся" (реж. Аківа Шаффер, Йорма Такконе, в головних ролях: Енді Семберг): бюджет - 20 млн, збори - 9,5 млн.

4. "Гордість, упередження і зомбі" (реж. Берр Стірс, у головних ролях: Лілі Джеймс, Сем Райлі та ін.): бюджет - 28 млн, збори - 16,4 млн.

5. "Ретчет і Кланк" (реж. Кевін Манро, Джеріка Кліленд, анімація): бюджет - 20 млн, збори - 11,8 млн.

6. "Встигнути за Джонсами" (реж. Грег Моттола, в головних ролях: Зак Галіафанакіс, Джон Хем, Гел Гедот і Айла Фішер): бюджет - 40 млн, збори - 26,9 млн.

7. "Військовий репортер" (реж. Гленн Фіккара, Джон Рекуа, в головних ролях: Тіна Фей, Марго Роббі, Мартін Фрімен): бюджет - 35 млн, збори - 24,9 млн.

8. "Брати з Грімзбі" (реж. Луї Летер'є, в головних ролях: Марк Стронг, Саша Барон Коен): бюджет - 35 млн, збори - 28,7 млн.

9. "Сноуден" (реж. Олівер Стоун, у головних ролях: Джозеф Гордон-Левітт, Шейлін Вудлі та ін.): бюджет - 40 млн, збори - 34,3 млн.

10. "Призвідники" (реж. Джаред Хесс, в головних ролях: Зак Галіафанакіс, Крістен Віг і інші): бюджет - 25 млн, бокс-офіс - 22 млн.

Нагадаємо, видання Market Watch у серпні підрахувало, що цього року в прокаті провалилися 15 блокбастерів. Значна частина цих фільмів створювалася з бюджетом більш ніж 100 млн доларів (іноді доходило майже до 200 млн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram