ГоловнаКультура

Земля "Мистецького Арсеналу" повинна використовуватися для цілей культури і громадськості, - Островська

Директор музейного комплексу заявила, що про інші плани використання землі під "Арсеналом" їй невідомо.

Земля "Мистецького Арсеналу" повинна використовуватися для цілей культури і громадськості, - Островська
Фото: Дарья Бадьер

Новий директор музейного комплексу "Мистецький Арсенал" Олеся Островська-Люта заявила, що про жодні плани використання землі "Арсеналу", крім як для культурних чи громадських цілей, не знає.

Про це вона розповіла в інтерв'ю LB.ua. "Земля "Арсеналу" повинна належати "Арсеналу" і використовуватися для культурних і громадських цілей, а не для чогось іншого, - зазначає Островська. - І я досі не стикалася з жодними іншими планами щодо цієї землі".

Директор додала, що частина території, яка може використовуватися для публіки, використовується: мова йде про старий "Арсенал" і його двори. Решта території - "пустеля", де ведуться будівельні і ремонтні роботи. "Ця територія теж повинна використовуватися як громадський простір: парк чи щось інше", - говорить Островська.

Вона зазначила, що команда "Арсеналу" регулярно обговорює, як можна було б цю територію використовувати, але поки що остаточних рішень немає.

Нагадаємо, що конкурс на призначення нового директора "Мистецького Арсеналу" пройшов зі скандалом: серед іншого, велися розмови про те, що з Островською на територію музейного комплексу нібито зайдуть забудовники і використають територію "Арсеналу" під будівництво торгового центру чи житлового комплексу.

Олеся Островська-Люта заступила на посаду директора "Мистецького Арсеналу" в липні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram