ГоловнаКультура

Львівський палац мистецтв знову залишився без опалення

Палац не зміг отримати фінансування не обладнання котельні.

Львівський палац мистецтв знову залишився без опалення
Фото: IGotoWorld

Львівський палац мистецтв, одна з найбільших установ культури в місті, другий рік залишається без опалення на зиму.

Як повідомляє Zaxid.net, керівництво Палацу подало проект обладнання котельні на конкурс інвестиційних програм і проектів, які фінансують коштом Держфонду регіонального розвитку, але його не підтримали.

В.о. директора Палацу мистецтв Юрій Гнатковський розповів, що заклад не опалюється вже другий рік, тому що в обласному бюджеті на опалення Палацу не передбачено грошей. "Тому ми змушені проводити комерційні виставки і ярмарки", - пояснює він.

У будівлі Палацу мистецтв немає власної котельні, а від центрального теплопостачання довелося відмовитися через підвищення тарифів. За словами Гнатковського, два роки тому Палац отримував рахунки на 20-25 тис. грн щомісяця. Від опалення довелося відмовитися, щоб не було боргів.

Через відсутність тепла з Палацу пішло багато виставок, які могли б приносити прибуток. При цьому Гнатковський вважає, що Палац мистецтв не повинен проводити комерційні виставки, а має працювати над серйозними проектами.

В.о. директора звернувся до Львівської обласної ради з вимогою передбачити в бюджеті захищену статтю на оплату комунальних послуг Палацу мистецтв у Львові.

Нагадаємо, цього році зросли тарифи на воду й опалення. Тарифи для всіх регіонів України оприлюднено на сайті НКРЕКУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram