ГоловнаКультура

У шведському Гетеборзі відбудеться фестиваль українського кіно

Глядачам покажуть три повнометражні фільми і збірку короткометражок.

У Гетеборзі (Швеція) пройде другий скандинавський фестиваль українського кіно.

Як повідомляють організатори, фестиваль відкриється 25 жовтня фільмом "Жива ватра" Остапа Костюка.

Крім нього, в програмі є ще два повнометражні українські фільми: "Атомоград. Монтаж утопії" (реж. Станіслав Мензелевський, Ганна Онуфрієнко і Олександр Телюк) і "Такі гарні люди" Дмитра Мойсеєва.

"Атомоград" - фільм, змонтований з хроніки будівництва і функціонування семи українських міст-сателітів атомних електростанцій, а "Такі гарні люди" - дебютна робота Мойсеєва, яка брала участь у конкурсі кінофестивалю "Молодість".

Також на фестивалі представлять збірку українських короткометражок: "Reve ta Stohne on Tour" Наді Парфан і фільми з альманаху "Місцеві" про українські міста: "70 вулиць" Макса Лижова, "На сході" Петра Армяновського, "Серед хат" Ольги Носач, "Я на дитячому майданчику" Поля Гранека, "Луганськ-Київ" Олени Панченко.

"Ми вирішили привезти до Швеції фільми, об'єднані урбаністичною рефлексією: про життя в місті і поза ним, втечу з мегаполіса до моря, професію в горах на межі зникнення і життя в атомомістечках. У кожної з робіт велика фестивальна історія, тож ще цікавіше буде представити їх у Гетеборзі, де проходить найвідоміший скандинавський фестиваль", - говорить програмна координаторка фестивалю Анна Корягіна.

Фестиваль українського кіно в Гетеборзі триватиме до 7 листопада.

Покази пройдуть у незалежному кінотеатрі Hagabion.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram