ГоловнаКультура
Спецтема
Дневник Docudays UA

DocudaysUA покаже українські фільми в Німеччині

У програмі - три українські документалки.

DocudaysUA покаже українські фільми в Німеччині
Кадр из фильма "Евромайдан. Черновой монтаж"
Фото: DocudaysUA

З 8 по 21 вересня в Гамбурзі пройдуть покази українських документальних фільмів, організовані фестивалем документального кіно про права людини DocuaysUA.

Як повідомляють представники фестивалю, покази пройдуть у кінотеатрі Metropolis Kino, а фотовиставка і дискусія - в приміщенні музею Mahnmal St. Nikolai.

У програмі представлять трьох призерів міжнародних фестивалів - "Українських шерифів" Романа Бондарчука, "Живу ватру" Остапа Костюка і альманах "Євромайдан. Чорновий монтаж". Після показів пройдуть зустрічі з творцями фільмів.

Покази пройдуть у рамках туру "See Ukraine", який триває від початку цього року. DocudaysUA відвідали Францію, Грецію й Італію. До кінця року заплановано покази в Іспанії.

Крім того, в рамках проекту пройде виставка Олександра Глядєлова "Чуєш, брате?", яку відкриє сам автор. Традиційно в програмі туру - дебати. У Гамбурзі пройде дискусія на тему "Війна і свобода: чи може розвиватися демократія в умовах війни". У ній візьмуть участь німецький журналіст Конрад Шуллер і правозахисниця Олександра Матвійчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram