ГоловнаКультура

В Одесі відкрився 7-й міжнародний кінофестиваль

Кіноогляд почався з опери і хвилини мовчання.

В Одесі відкрився 7-й міжнародний кінофестиваль
Открытие ОМКФ-2016
Фото: ОМКФ

15 липня в Одеському оперному театрі пройшла церемонія відкриття 7-го міжнародного кінофестивалю.

Церемонія, ведучою якої була Маша Єфросиніна, стартувала з виконання арії з опери Джорджа Гершвіна "Поргі і Бесс". Після цього ведуча оголосила хвилину мовчання за загиблими в результаті теракту в Ніцце.

На відкритті представили учасників конкурсних програм (в цьому році на ОМКФ їх три), журі, які будуть оцінювати представлені там фільми, і вручили "Золотого Дюка" за досягнення в кіно. Цього року нагороду вручили Крістоферу Хемптону, британському сценаристу та режисеру, який в цьому році очолює міжнародне журі ОМКФ.

"Звичайно нагорода за заслуги вручається в кінці кар'єри, але, навіть після 50 років, які пройшли з того часу, як була поставлена моя перша п'єса, я хочу сприймати цю нагороду як заохочення творити далі", - заявив він.

Відзначимо, що в міжнародному конкурсі ОМКФ 2016 бере участь 12 картин, в конкурс європейських документальних фільмів увійшли 6 робіт, а в національній програмі - 26 фільмів - 5 повнометражних і 21 короткометражний.

Фільмом відкриття стала трагікомедія французького режисера Ксав'є Джаннолі "Маргарита", яку глядачам представив виконавець головної чоловічої ролі Андре Маркон.

Кіноогляд триватиме до 23 липня, коли будуть роздані всі нагороди в трьох конкурсних програмах - міжнародній, європейській документальній і національній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram