ГоловнаКультура

На фестивалі в Карлових Варах покажуть новий фільм Віталія Манського

"Рідні" - історія про сім'ю, яка розкололася після початку війни на Донбасі

На фестивалі в Карлових Варах покажуть новий фільм Віталія Манського
Фото: www.okino.ua

Кінофестиваль у Карлових Варах оголосив учасників трьох конкурсних програм - основної, документальної і дебютної.

Як повідомляється на сайті кіноогляду, в одному з конкурсів - документальному - бере участь новий фільм відомого режисера Віталія Манського "Рідні". Це буде світова прем'єра стрічки.

Фільм знято за участю чотирьох країн - Німеччини, Латвії, Естонії та України. Фонд кіно Росії свого часу відкликав фінансування цього проекту.

"Рідні" - це фільм про сім'ю самого Манського (він родом зі Львова), розділену після анексії Криму та початку війни на Донбасі. Фільм знімався протягом року після анексії - у Києві, Львові, Одесі, Севастополі та Донецьку.

Стрічка Манського отримала фінансування від різних європейських країн, в тому числі і від українського Держкіно. Продюсером з українського боку виступає Юлія Синькевич.

Попередній фільм Манського - "У променях сонця" - відкривав фестиваль документального кіно про права людини DocudaysUA. Зараз його випустили в обмежений прокат у рамках програми Docu/Хіти.

В інших конкурсних програмах українських фільмів немає. Нагадаємо, що минулого року туди відібрали фільми "Пісня пісень" Єви Нейман і "Жива ватра" Остапа Костюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram