ГоловнаКультура

Ложкін відкрив в АП фотовиставку історичних пам'яток з Криму

У Second Floor Art Center показали фото скіфського золота

Ложкін відкрив в АП фотовиставку історичних пам'яток з Криму
Фото: facebook.com/boris.lozhkin.7

У будівлі Адміністрації президента відкрилася виставка, де можна побачити фотографії унікальних скіфських прикрас з колекції сімферопольського музею. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова АП Борис Ложкін.

"Рік тому ми створили Second Floor Art Center як прояв відкритості та сучасності влади. Роботи, які тут експонуються, можуть бачити не тільки працівники і відвідувачі Адміністрації президента, а й люди, які приходять на екскурсії у вихідні. За рік тут побувало понад 6000 відвідувачів. Сьогодні ми відкрили вже п'яту виставку - "Золото нації. Наближення". Тут можна побачити фотографії унікальних скіфських прикрас з колекції сімферопольського музею, яка зараз, на жаль, застрягла у запасниках амстердамського Allard Pierson Museum. Цінність цих прикрас не в тому, що вони із золота. Це, перш за все, свідчення нашого тисячолітнього цивілізаційного розвитку. Виставка дуже символічна. "Наближення" - не тільки фотоефект, а й шлях, який ми долаємо сьогодні до відновлення історичної справедливості", - підкреслив він.

Ложкін також зазначив, що експозиція відкрилася напередодні 18 травня - дня, коли в Україні згадують жертв депортації кримськотатарського народу.

"Кілька днів тому трагічну історію 1944 року зворушливо розказала співачка Джамала на Євробаченні й отримала гарячу прихильність європейців. Наша експозиція ще раз говорить на весь світ: є речі, які не можна відібрати. Вірю, що Крим повернеться в Україну, як i шедеври старих майстрів півострова", - підкреслив він.

Нагадаємо, що 18 травня в Україні відзначається День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Цього дня вшановується пам'ять жертв депортації кримських татар, проведеної радянською владою у 1944 році. Тоді примусового виселення зазнали майже 200 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram