ГоловнаКультура

У Каннах пройшов бізнес-ланч українських продюсерів

На діловий прийом прийшло понад 70 осіб

У Каннах пройшов бізнес-ланч українських продюсерів
Фото: Facebook / Всеукраїнський благодійний фонд "Ініціатива заради майбутнього"

У рамках 69-го Каннського кінофестивалю, що відбувається в ці дні, пройшов бізнес-ланч українських продюсерів.

Про це повідомляють організатори зустрічі - Держкіно і Фонд Ігоря Янковського "Ініціатива в ім'я майбутнього".

Ланч "Meet Ukrainian Producers" відбувся 12 травня в готелі Radisson Blu. На прийом прийшло 70 гостей - продюсерів, режисерів та фестивальних відбірників з усього світу.

Організатори зазначають, що на зустріч з українськими кінематографістами прийшли професіонали з Італії, Франції, Грузії, Ізраїлю, Німеччини, Швеції, Литви, Сербії, Словаччини, Норвегії, Польщі та інших країн. Український бізнес-ланч зацікавив кінопродюсерів навіть з таких далеких країн, як Індія і Австралія.

«Українське кіно зараз перебуває на підйомі. Тільки за підтримки держави зараз реалізується близько 50 проектів. Для нас, як для державного органу, дуже важливо створити платформу, на якій українські продюсери могли б знаходити партнерів за кордоном, щоб у копродукції створювати нові фільми. Тому ми дуже раді, що наша ініціатива викликала такий інтерес у Каннах», - заявив Пилип Іллєнко.

У рамках ланчу пройшла презентація нинішнього стану українського кінематографа, яку провів голова Держкіно. Крім того, з презентаціями фільмів і проектів виступили продюсери Володимир Філіппов, Андрій Суярко (фільми «Гніздо горлиці», «Червоний») Олена Дем'яненко (фільм «Моя бабуся Фанні Каплан»), Володимир Яценко (фільм «Ворошиловград»).

Також свої нові проекти іноземним продюсерам представили молоді режисери, члени об'єднання Сучасне Українське Кіно (СУК): Нікон Романченко (фільм «Кома») і учасник програми Generation Берлінського кінофестивалю Наріман Алієв (фільм «На кордоні»).

«Ці хлопці роблять перші кроки в кінематографі і для нас дуже важливо підтримати їх на цьому етапі. Саме для цього ми вже четвертий рік поспіль фінансуємо проведення в Україні Національного конкурсу короткого метра, успішно провели Всеукраїнський конкурс позитивного кіно «Україна. Шлях до миру!». Фіналістів та переможців ми традиційно привозимо на такі великі кінофестивалі, як Берлінський і Каннський, щоб вони могли знайти собі зарубіжних партнерів і продовжувати знімати кіно», - заявив Ігор Янковський.

У цьому році на Каннський кінофестиваль приїхали 10 молодих українських кінематографістів, кожен з яких представить свої фільми на кіноринку - в секції Short Film Corner.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram