ГоловнаКультура

В "Ізоляції" відбудеться виставка "Присутність відсутності або Теорія катастрофи"

Троє художників з Албанії, Греції та Туреччини представлять 16 відео-робіт і дві фотосерії

В "Ізоляції" відбудеться виставка "Присутність відсутності або Теорія катастрофи"
Фото: izolyatsia.org

19 травня о 18:00 у фонді "Ізоляція" відкривається міжнародна виставка "Присутність відсутності" або "Теорія катастрофи" (куратор Кетрін Дрейк, США).

Про це повідомляє офіційний сайт заходу.

Троє художників з Албанії, Греції та Туреччини представлять 16 відео-робіт і дві серії, що супроводжуються site-specific інсталяцією Петроса Ефстатіадіса. 21 травня о 13:00 відбудеться кураторська екскурсія по виставці.

Художники Леонард Кілафі, Петрос Ефстатіадіс і Алі Казма родом з Албанії, Греції та Туреччини - країн, які свого часу входили до Османської імперії, але сьогодні вибрали абсолютно різний політичний курс.

"Охоплюючи різні території Європи, Балкан і Близького Сходу, ці країни відображають стійкі тенденції до інтеграції та дезінтеграції, що виходять за межі штучних політичних конструктів, - реальність, яку сьогодні яскраво демонструє міграційна криза в Європі і конфлікти на Близькому Сході та в Україні", - зазначається в анонсі заходу.

Фонд "Ізоляція", заснований Любов'ю Михайловою на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у Донецьку, захопили у 2014 році озброєні бойовики "ДНР". Команда фонду мусила покинути Донецьк і переїхати до Києва, як і багато інших біженців з Донбасу. Твори мистецтва на території фонду в Донецьку було знищено як "аморальні".

Нагадаємо, 6 травня у фонді "Ізоляція" відбувся концерт білорусько-британського музиканта Олександра Ільюкевича та його гурту The Highly Skilled Migrants

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram