ГоловнаКультура
Спецтема
Дневник Docudays UA

В українських кінотеатрах покажуть хіти фестивалю Docudays

У шести містах покажуть чотири документальні фільми

В українських кінотеатрах покажуть хіти фестивалю Docudays
Фото: Докудейс

Фестиваль документального кіно про права людини DocudaysUA планує показати фільми з програми "Хіти" у шести містах України.

Як повідомляється на сайті кіноогляду, таким чином фестиваль спробує запустити систему дистрибуції документального кіно.

У червні і серпні в українських містах покажуть фільми, що зібрали аншлаги на Docudays UA, який відбувся у березні. Це "У променях сонця" Віталія Манського, "Українські шерифи" Романа Бондарчука, "Майже святий" Стіва Гувера і "Як змінити світ" Джеррі Ротвелла.

"У променях сонця" відкривав Docudays UA - це фільм, що розповідає про життя в Північній Кореї. "Українські шерифи" - український документальний фільм про шерифів, які спостерігають за порядком у селищі Стара Збур'ївка. "Майже святий" - історія про священика, який займається гуманітарною діяльністю в Маріуполі, а "Як змінити світ" розповідає про заснування ініціативи Грінпіс.

З 2 по 16 червня фільми "Docu/Хіт" разом із режисерами та героями відвідають Київ, Львів, Харків, Дніпропетровськ і Маріуполь. З 22 по 29 серпня проект вирушить до Одеси.

Усі фільми показуватимуть мовою оригіналу з субтитрами. Докладний розклад - на сайті проекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram