ГоловнаКультура

Гройсман пообіцяв особисто керувати питаннями культури

Новий прем'єр заявив, що "культура - це та базова річ, яка дозволяє нам вірити у власні сили"

Гройсман пообіцяв особисто керувати питаннями культури
Фото: Макс Требухов

Новопризначений прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів про роль культури в роботі свого Кабміну.

Про це повідомляє сайт телеканалу 112.

Голова уряду заявив, що особисто буде керувати питаннями української культури, оскільки вважає, що культура - це базова річ, яка лежить в основі "нашої віри у власні сили і почуття згуртованості".

При цьому Гройсман додав, що пріоритетним завданням Міністерства культури має бути підготовка та реалізація програми виробництва, збереження і поширення українського національного культурного продукту та підвищення на нього попиту. Ще один пріоритет - програма відродження української мови.

Зазначимо, що Верховна Рада з третього разу змогла проголосувати за програму нового уряду. У ній, зокрема, сказано, що крім створення національного продукту і розвитку української мови уряд займатиметься захистом українського інформаційного простору, інвентаризацією культурних пам'яток, впровадженням програми популяризації читання, книговидання і книгорозповсюдження.

Нагадаємо, що в новому Кабміні міністром культури став Євген Нищук, який вже обіймав цей пост у першому уряді Арсенія Яценюка після Майдану. При цьому В'ячеслав Кириленко залишився в Кабміні на посту віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram