ГоловнаКультура

Голову Спілки письменників України звинуватили в корупції

Михайло Сідоржевський на пару з головбухом нібито здійснювали тіньові схеми з оренди майна

Голову Спілки письменників України звинуватили в корупції
Михаил Сидоржевский
Фото: facebook.com/oksent/

Голову Національної спілки письменників України Михайла Сідоржевського і головного бухгалтера звинуватили в неефективному використанні профспілкового майна і численних порушеннях фінансово-господарської діяльності.

Як заявив голова київської організації НСПУ Володимир Даниленко в інтерв'ю "Буквоїду", головбух Віра Саламаха після обрання Сідоржевського головою спілки наприкінці 2014 року запропонувала йому "всі напрацьовані тіньові схеми оренди майна". Той погодився, як випливає з інтерв'ю.

Низка членів НСПУ домоглися перевірки діяльності НСПУ ревізійною комісією.

"Ревізійна комісія виявила багато порушень фінансово-господарської діяльності. Було роздруковано два гросбухи звіту з додатками. Наведу кілька фактів зі звіту ревізійної комісії. Через незастосування ринкової вартості за квадратний метр тільки на Банковій, 2 спілка недоотримує 229 тисяч 477 грн на місяць і 2 мільйони 700 тисяч на рік... Висновок ревізійної комісії звучить так: неефективне управління майном спілки, списування на великі суми боргів за оренду, заниження ціни оренди за сумами, нижчими, ніж ринкова вартість, затримка зарплати працівникам апарату спілки, підробка підписів, коли за нинішнього голови в документах фігурували підписи покійного Віктора Баранова", - заявив Даниленко.

Нагадаємо, в липні 2014 року помер голова Національної спілки письменників України Віктор Баранов. Восени того ж року його наступником обрали Михайла Сідоржевського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram