ГоловнаКультура

Художник з Білорусі прочитає лекцію про арт-партизанщину

За 25 років у Білорусі так і не з'явилося сцени сучасного мистецтва

Художник з Білорусі прочитає лекцію про арт-партизанщину
Артур Клинов
Фото: Facebook / Мастацтва

Художник і письменник Артур Клінов прочитає лекцію про те, чим сьогодні є білоруське "партизанське" мистецтво і чому саме така стратегія художників себе виправдала.

Лекція пройде у просторі фонду "Ізоляція" 12 квітня.

"Білоруське мистецтво сьогодні - це спільнота авторів, для яких за 25 років після розпаду Радянського Союзу так і не виникло "арт-сцени". Тому для виживання на території, якій не потрібен художник, автор змушений вибрати "партизанську" стратегію існування, тобто бути самому собі "галереєю" - виставковим простором, куратором, менеджером, вантажником і продавцем", - йдеться в описі лекції "Стратегія арт-партизанки: partisan як культурний герой".

Артур Клінов - художник, видавець, фотограф, журналіст і арт-критик. Також працює як сценарист і художник-постановник у кіно. Представляв Білорусь на Венеціанській бієнале у 2011 році. Живе і працює в Мінську.

У 2002 році Артур почав видавати Альманах білоруського сучасного мистецтва pARTisan, який протягом багатьох років залишався єдиною трибуною, майданчиком, що представляє інтереси "партизанського" мистецтва в Білорусі. "Концепція партизана - це концепція боротьби особистості за право особистої культурної автономоіі, але тільки коли це право визнається і за іншою людиною", - вважає художник. Початок лекції - о 18:00. Деталі - на сторінці події у фейсбуці.

Зазначимо, що в "Ізоляції" триває виставка сучасного білоруського мистецтва "ZBOR". Вона триватиме до 13 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram