ГоловнаКультура

Поліція Норвегії знайшла картину Мунка, викрадену 2009 року

Вартість твору - близько 240 тисяч євро

Поліція Норвегії знайшла картину Мунка, викрадену 2009 року

Поліція Норвегії розшукала картину знаменитого художника Едварда Мунка, викрадену з приватної галереї в Осло в листопаді 2009 року.

Про це повідомляє РИА Новости.

Як зазначають, зловмисники викрали розфарбовану вручну літографію Мунка "Історія", розбивши вікно в приміщенні галереї Nyborgs Kunst, яка торгує творами мистецтва. Вартість картини, за оцінками експертів, становила близько 240 тисяч євро.

У заяві поліції сказано, що твір, який зображує розмову бородатого старого в латаному одязі з хлопчиком, залишився неушкодженим.

Обставини, за яких виявили картину, не розголошують. Відомо, що в рамках розслідування двох людей заарештували за звинуваченням у зберіганні краденого, повідомляє агентство Франс Прес.

Ціновий рекорд на полотна Мунка становить 119 мільйонів 992,5 тисячі доларів. За таку суму на торгах Sotheby's у Нью-Йорку 2012 року продали його культову роботу "Крик".

Нагадаємо, Нідерланди звинуватили Україну у вимаганні €50 млн за повернення картин, вкрадених 2005 року з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн. За словами представника музею, картини знайшлися в Україні і зараз перебувають у руках батальйону ОУН. У справі фігурують також лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок й екс-голова СБУ Валентин Наливайченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram