ГоловнаКультура

Голова СБУ дорікнув Мінкультури в "нерозбірливому підході" до заборони російського кіно

В умовах гібридної війни це дає додаткові переваги агресору

 Голова СБУ дорікнув Мінкультури в "нерозбірливому підході" до заборони російського кіно
Фото: dyvys.in

Голова Служби безпеки Василь Грицак звернувся до міністра культури В`ячеслава Кириленка і дорікнув відомство в нерозбірливому підході до питання заборони демонстрації російського кіно в Україні.

Відповідний лист опублікувала прес-секретар СБУ Олена Гітлянська в Фейсбуці. "СБУ закликає Міністерство культури переглянути свої підходи в прийнятті рішень щодо заборони демонстрації в Україні російського кіноконтенту, виробленого до 2014 року. Відповідний лист голова СБУ направив на ім'я міністра культури", - написала Гітлянська.

У тексті листа зазначається, що Мінкультури використовує отримані від СБУ списки іноземців, які загрожують національній безпеці країни, "без виваженої оцінки та детального аналізу".

"У результаті в зазначений список потрапили окремі фільми, заборона на показ яких може трактуватися як посягання на конституційні права громадян ... В умовах гібридної війни це дає додаткові переваги країні-агресору", - зауважив Грицак.

Фото: Прес-служба СБУ

Фото: Прес-служба СБУ

Своєю чергою Кириленко написав у своєму мікроблозі Twitter, що Мінкультури найближчим часом дасть офіційне роз'яснення на тему публічного звернення голови СБУ

Нагадаємо, 29 березня Верховна Рада поширила заборону трансляції всіх російських фільмів і серіалівв, вироблених з 1 січня 2014 року, також на вперше оприлюднені (продемонстровані) після 1 січня 2014 року. Відповідні зміни внесені в закон "Про кінематографію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram