ГоловнаКультура

"Основи" перевидадуть відомі роботи Соломії Павличко

Першу книжку можна буде купити вже на "Книжковому Арсеналі"

"Основи" перевидадуть відомі роботи Соломії Павличко

Видавництво "Основи" перевидасть п'ять книжок Соломії Павличко, відомої української письменниці, перекладачки і літературознавця.

Про це видавництво написало на своїй сторінці в фейсбуці.

П'ять книжок Соломії Павличко - це наукові роботи дослідниці, а також її резонансні есе і виступи в ЗМІ. Академічні роботи Павличко будуть видані в сучасному оформленні.

Першою вийде робота "Націоналізм, сексуальність, орієнталізм. Складний світ Агатангела Кримського". Її можна буде купити вже в квітні на "Книжковому Арсеналі". Решта чотири книжки - "Фемінізм", "Зарубіжна література: дослідження та критичні статті", "Дискурс модернізму в українській літературі" і "Роман як інтелектуальна провокація".

Фото: Facebook / Видавництво Основи

Основна складова "Основи" - видання інтелектуальної літератури українською мовою. "Книжки, які свого часу, без перебільшення, змінили світогляд багатьох людей, досі актуальні, - йдеться в повідомленні. - Тому ми починаємо перевидання найкращих творів світової та української гуманітаристики з "основівського" списку".

Соломія Павличко - дочка відомого поета Дмитра Павличка. У 1992 році вона створила видавництво "Основи", де була головою редакційної ради і формувала політику видавництва. Соломія Павличко померла в грудні 1999 року. Зараз видавництво очолює її дочка, Дана Павличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram