ГоловнаКультура

Прокуратура Криму заборонила фестиваль "КаZантип" назавжди

"Це питання національної безпеки", - зазначила "прокурор" Поклонська

Прокуратура Криму заборонила фестиваль "КаZантип" назавжди
Фото: http://afisha.bigmir.net

"Влада" анексованого Криму планує назавжди заборонити проведення фестивалів, подібних "Біфузу" (нова назва "Казантипу").

Як повідомляє РІА "Крим", таке рішення було прийнято за підсумками наради в "прокуратурі" Криму, перш за все, через організовану діяльність наркозлочинців.

"Це не дрібні торговці, які прагнуть продавати по дві-три дози. Йдеться про високопрофесійних, добре організованих кримінальних елементів, що володіють серйозними ресурсами й отримують величезні прибутки від наркоторгівлі", - заявили в управлінні ФСКН РФ.

За даними відомства, під час тільки одного рейду, який співробітники служби провели в перший вечір на відкритті фестивалю, затримали 11 осіб у стані наркотичного сп'яніння.

Так звана "прокурор" Криму Наталія Поклонська заявила, що держава не проти різних молодіжних акцій, але все повинно бути в рамках закону.

"Організатори подібних фестивалів повинні розуміти, що вільно проводити такі заходи їм ніхто не дозволить. Це питання національної безпеки; здоров'я молодого покоління, яке повинно бути вільним від згубних пристрастей", - заявила вона.

Нагадаємо, в липні 2015 року "прокуратура" Криму виявила низку порушень і заборонила проводити "КаZантип" у Поповці до їх усунення.

У 2014 році "КаZантип" переїхав на чорноморське узбережжя Грузії в Анаклію. Організатори визнали, що зазнали збитків через брак туристів і високі ціни. У лютому 2015 року фестиваль повинен був відбутися на острові в Камбоджі, проте за два тижні до початку заходу місцева влада заявила про скасування фестивалю за його надмірну "сексуальну активність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram