ГоловнаКультура

Країни БРІКС створять єдину базу акторів

Проект створений для полегшення пошуку потрібних типажів режисерами з країн БРІКС.

Країни БРІКС створять єдину базу акторів
БРИКС
Фото: EPA/UPG

Акторів країн БРІКС зберуть в єдину базу даних.

Про це "Русской службе новостей" розповіла губернатор Ханти-Мансійського автономного округу (ХМАО) Наталія Комарова, де з 26 лютого по 3 березня проходить ХIV Міжнародний фестиваль кінематографічних дебютів "Дух вогню".

За словами Комарової, в цьому році в програму заходу увійшли шість фільмів, створених у країнах-учасницях БРІКС. "Створюється кінематографічний майданчик для спільного виробництва фільмів, і прокатів фільмів, і акторської бази. У цих країнах проживає 40% населення планети. Створення єдиної акторської бази - це логічно, якщо ми намагаємося все в лінієчку вибудувати", - сказала губернатор.

Проект створений для полегшення пошуку потрібних типажів режисерами з країн БРІКС. За словами Комарової, якщо в Бразилії знадобиться актор на роль бізнесмена з Росії, то в базі можна буде знайти підходящих кандидатів без потреби їхати в РФ.

Фестиваль "Дух вогню" проходить у Ханти-Мансійську з 26 лютого по 3 березня. Концепція фестивалю в цьому році сформульована у вигляді питання: "Людино, хто ти?". До конкурсної програми увійшли вісім повнометражних дебютів.

У БРІКС входять Бразилія, Росія, Індія, Китай і ПАР. Загальна чисельність населення від загальносвітової - 42%. У 2013 році частка БРІКС у світовому товарообігу становила 16,1%, у військових витратах - 10,8%, у виробництві традиційних видів енергії - 40,2%.

Нагадаємо, в червні повідомлялося, що в БРІКС задумались про створення аналога SWIFT.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram