ГоловнаКультура

Тільки 21% українців задоволений рівнем культури у своїх містах, - опитування

Найпопулярнішими подіями у великих містах є концерти, у маленьких - виставки

Рівнем культури у своїх містах задоволений лише 21% українців. Про це свідчать результати опитування, проведеного Гете-Інститутом у рамках проекту "Культурно-освітня академія".

В опитуванні взяли участь жителі шести міст України, які відповіли на запитання, чи задоволені вони культурними заходами, які проходять у їхніх містах, і чого їм не вистачає для якісного дозвілля.

Більшість респондентів у великих містах (64%) відповіли, що відвідують культурні заходи, тоді як у маленьких містах цей показник сягає 56%.

Серед причин, чому українці в маленьких містах не відвідують культурних заходів, називали брак цікавих подій (34%), брак коштів (28%) і часу (25%). Водночас більшість респондентів у великих містах (51%) посилалися передусім на брак часу, і тільки 14% не знаходять для себе цікавих заходів.

Загалом 24% українців не знаходять для себе цікавих культурних подій. При цьому 29% жителів невеликих міст оцінюють рівень культурних подій у своєму місті як "низький", тоді як 15% ставлять їм високу оцінку.

У мегаполісах лише 8% респондентів низько оцінюють культурні події, а 26% вважають їх рівень високим. 57% респондентів назвали культурні події "середніми".

Найпопулярнішими подіями у великих містах, згідно з опитуванням, є концерти (36%), у маленьких містах - виставки (12%). Тоді як 17% жителів мегаполісів не вистачає концертів, 15% - театральних вистав, 14% - музичних і кінофестивалів.

У маленьких містах концертів не вистачає 25% жителів, фестивалів - 25%, театральних вистав - 19%.

Нагадаємо, в листопаді Гете-інститут провів незвичайну акцію - щоб привернути увагу до проблем культурного життя на периферії, у маленьких містах розклеїли фейковие афіші грандіозних культурних подій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram