ГоловнаКультура

Стали відомі переможці конкурсу "Краща книга України"

Гран-прі отримав роман-колаж Богдана Гориня "Любов і творчість Софії Караффи-Корбут"

Стали відомі переможці конкурсу "Краща книга України"
Фото: byskeradio.blogspot.com

Державний комітет телебачення і радіомовлення України визначила переможців всеукраїнського конкурсу "Краща книга України" у 2015 році.

Про це повідомляє офіційний сайт Держкомтелерадіо.

Гран-прі конкурсу присуджено другій книзі роману-колажу Богдана Гориня "Любов і творчість Софії Караффи-Корбут" (видавництво "Апріорі"). У творі розповідається про життєвий і творчий шлях відомої української художниці-графіка, яка проілюструвала близько 60 творів українських письменників, що вийшли накладом понад 6 млн екземплярів.

"Тобто кожна четверта українська дитяча книжка з початку 60-х до 90-х років минулого століття вийшла з ілюстраціями Софії Караффи-Корбут", - наголошується в повідомленні.

Також журі конкурсу назвало переможців у дев'ятьох інших номінаціях: у номінації "Життя знаменитих" перемогла книга "Ігор Сікорський. Від Києва до Коннектикуту, від неба до небес" (видавництво "Адеф-Україна"); номінація "Світ дитинства" - І.Я. Франка "Коли ще звірі говорили" (видавництво "Авіас"); номінація "Арт-книга" - Наталія Лещенко, Руслан Павлюк "Українська культура. Свята, традиції, обряди" (видавництво "Клуб сімейного дозвілля"); номінація "З глибини знань" - "Повернення до Царгорода", під редакцією Лариси Івшиної (видавництво ТОВ "Українська прес-група"); номінація "Проза" - Іван Корсак "Вибух у пустелі" (видавництво "Ярославів Вал"); номінація "Поезія" - Данте Аліг'єрі "Божественна Комедія: Рай" в перекладі Максима Стріхи, (видавництво "Астролябія"); номінація "Бестселлер" - Сергій Жадан "Біг Мак. Перезавантаження" (видавництво "Клуб сімейного дозвілля"); номінація "Мистецтво друку" - Юрій Николишин "Благословенне місто Львів" (видавництво "Апріорі"); номінація "Моя країна" - "Чернігівська Шевченкіана" (видавництво "Десна").

Конкурс "Краща книга України" проводиться щорічно. Цього року на розгляд журі надійшла 51 книга від 23 вітчизняних видавництв і видавничих організацій.

Вручення дипломів переможцям конкурсу відбудеться 10 грудня в Національному центрі ділового та культурного співробітництва "Український дім".

Нагадаємо, 27 листопада оголошено фіналістів польської літературної премії Джозефа Конрада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram