ГоловнаКультура

Агентство "Ухо" проведе фестиваль нової музики у Києві

Крім того, концерти проведуть у Львові, Одесі, Дніпропетровську та Харкові

З 4 по 15 листопада у Києві в культурному кластері Довженко-центру відбудеться фестиваль нової музики.

Про це повідомляють організатори, музичне агентство "Ухо".

Фестиваль отримав назву "Visioners & illuminati" і, за словами кураторів, присвячений людям, які випереджали свій час. Програма складається з музики, написаної радянськими функціонерами й органістами, пацієнтами психіатричних лікарень та абатисою, вчителями музики і ЛСД-ентузіастами, шпигунами і вихідцями зі старовинних японських сімей. Всі ці люди, на думку "Уха", - "візіонери, які знайшли свою музику".

Фестиваль стартує 4 листопада Концерт "Ухо"-ансамблю під керівництвом диригента Луїджі Гаджеро. Крім того, у концерті візьме участь піаністка Діна Писаренко. У програмі - твори Тору Такемітцу, Жерара Гризе, Олів'є Мессіана і Тошио Хокосави.

Фото: Ухо

На наступних концертах можна буде почути музику Ігоря Стравинського, Джона Кейджа, Софії Губаїдуліної, Вікторії Польової, Стіва Райха та інших. Детальну програму фестивалю можна подивитися на сторінці фестивалю у фейсбуці.

Крім того, в листопаді пройдуть концерти "Уха" в інших містах України.

5 листопада Лідія Кавіна і Роман Юсипей зіграють Джона Кейджа, Олів'є Мессіана, Вікторію Польову та інших у Дніпропетровську (Артквартира). 15 листопада у католицькому соборі в Харкові пройде концерт Наталки Пшеничникової (вхід вільний), а в Інотеатре в Одесі Ніколя Горват зіграє твори Яана Раатса. 28 листопада в Національній філармонії у Львові Лоренцо Мео зіграє фортепіанний концерт.

LB.ua виступає інформаційним партнером фестивалю.

Нагадаємо, музичне агентство "Ухо" створило новий ансамбль від свого імені, який гратиме нову музику в Україні. Очікується, що з часом ансамбль почне гастролювати і за кордоном виконувати музику сучасних українських композиторів. Диригентом оркестру став відомий композитор Луїджі Гаджеро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram