ГоловнаКультура

На "Молодості" пройде показ фільму про Олега Сенцова

Глядачі фестивалю зможуть побачити готові епізоди стрічки, яка вийде у 2016 році

 На "Молодості" пройде показ фільму про Олега Сенцова
Олег Сенцов с осужденным вместе с ним Александром Кольченко
Фото: www.radiosvoboda.org

Стрічку режисера Аскольда Курова, одного з головних документалістів Росії, покажуть на 45-й "Молодості" в рамках Спецподії. "З.О.С" ("Звільнити Олега Сенцова") вийде на екрани у 2016 році, але глядачі "Молодості" зможуть побачити готові епізоди.

Фільм оповідає про обставини справи Олега Сенцова, українського режисера і сценариста, затриманого російськими спецслужбами в Криму за нібито підготовку теракту проти пам'ятника Леніна. Після сумнівного судового процесу Сенцова засудили на 20 років за створення терористичної організації, пов'язаної з українськими націоналістами. Режисер свою провину не визнає.

З вимогою відпустити українського режисера виступили Педро Альмодовар, Андрій Звягінцев, Вім Вендерс і багато інших особистостей зі світу кіно. Тому окрім фокусування на фігурі самого Сенцова, у фільмі йдеться про тих, хто намагається врятувати режисера.

Куров працює над картиною разом із молодим українським документалістом Андрієм Литвиненком, попередні роботи якого включають епізоди з альманахів "Поза Євро", "Україна_голоси", "Євромайдан. Чорновий монтаж".

Куров - учень режисера Марини Розбєжкіної та художнього керівника московського Театру.doc Михайла Угарова. Він працював над кіноальманахом "Зимо, йди!", який показували на "Молодості" 2012 року. Куров разом з іншими молодими режисерами фіксував протестні акції зими 2011-2012 років. Серед попередніх робіт режисера - фільм "Діти 404" про ЛГБТ-підлітків. Стрічку схвально сприйняли на міжнародних фестивалях.

За свій перший фільм "Ленінленд" Куров отримав "Кентавра" фестивалю "Послання до людини" за кращий дебют.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram