ГоловнаКультура

У "Жовтні" цього року не буде показів кінофестивалю "Молодість"

Кіноогляд відбудеться на п'яти столичних майданчиках

У "Жовтні" цього року не буде показів кінофестивалю "Молодість"
Фото: Тарас Спивак

Незважаючи на те, що відремонтований після підпалу кінотеатр "Жовтень" відкриється вже 18 жовтня, в ньому не відбуватимуться покази кінофестивалю "Молодість" цього року.

Про це повідомила прес-служба кіноогляду.

Зазначається, що причин такого рішення кілька. Зокрема, кінотеатр "Жовтень" не запропонував "Молодості" необхідну кількість сеансів. "Кінотеатр позиціонувався як ключова локація фестивалю, - йдеться в офіційному повідомленні "Молодості". - Відповідно фестиваль планував проведення максимальної кількості сеансів на цьому майданчику".

Крім того, "Жовтень" не погодився прийняти запропоновану фестивалем програму, пославшись на рекомендації КМДА. Ще одна причина відмови від співпраці з кінотеатром - дефіцит коштів фестивалю, який змусив організаторів скоротити кількість показів.

"Фестиваль сподівається на вирішення ситуації і готовий до співпраці з кінотеатром "Жовтень" наступного року", - йдеться в повідомленні.

45-та "Молодість" відбуватиметься в кінотеатрах "Київ", "Кінопанорама", "Сінема Сіті", "Кронверк" і "Ліра". Кіноогляд відбудеться з 24 жовтня по 1 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram