ГоловнаКультура

Стала відома українська програма на Франкфуртському книжковому ярмарку

У програмі візьмуть участь Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Ірена Карпа та Андрій Курков

Стала відома українська програма на Франкфуртському книжковому ярмарку
Оформление украинского стенда во Франкфурте
Фото: Центр Довженко

Стала відома програма подій за участю українських письменників і книговидавців на Франкфуртському книжковому ярмарку, яка відкривається 14 жовтня.

На стенді пройдуть творчі зустрічі Юрія Андруховича, Андрія Куркова, Ірени Карпи, Василя Махна і Максима Кіндрука та дискусії "Автор і війна", "Що стоїть за політикою?".

Окрім того, Сергій Жадан дасть живе інтерв'ю журналу Spiegel, а також візьме участь у дискусії "На лезі ножа: Україна між Росією і Європою". Meridian Czernowitz організовує дискусію "Автор і війна: на Заході не без змін" ("Author and War: Not All is Quite in the West"), учасниками якої стануть українські представники у Франкфурті, а Сергій Жадан представить свою книгу "Месопотамія".

Зазначимо, що на Франкфуртському книжковому ярмарку працюватимуть і національний стенд, організація якого ледь не зірвалася через бюрократичні зволікання Кабміну, і стенди видавництв та видавничих будинків: "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га", "Основи", Laurus, "Віват", "Дух і літера", Meridian Czernowitz, Родовід та інших.

Ярмарок триватиме до 18 жовтня.

Розклад подій на стенді:

16 жовтня

17:00-17:30 Творча зустріч із Юрієм Андруховичем, автором українських бестселерів «Рекреації», «Московіада», «Перверзія», «Дванадцять обручів», «Таємниця. Замість роману». Стенд України, Hall 5.0 B136.

17:15-18:15 – виступ Андрія Куркова й Марії Матіос у рамках проекту «Літературний вокзал». Зал для конференцій номер 2. поверх DB 1 навпроти платформ 19-21.

18.00-19.00 Дискусія «Autor und Krieg» за участю Сергія Жадана, Юрія Андруховича, Ірени Карпи. Модератор – Ігор Померанцев. Організатор – Meridian Czernowitz. Forum International Dialog.

19:30-20:00 Зустріч із популярною українською письменницею і мандрівницею Іреною Карпою й відомим радіожурналістом Ігорем Померанцевим. Стенд України, Hall 5.0 B136.

17 жовтня

12.00-13.00 – дискусія про роль культури після Євромайлану «Що стоїть за політикою?» за участю публіцистки Катерини Ботанової, письменника Юрія Андруховича, регіонального директора Goethe-Institut у країнах Східної Європи і Центральної Азії, директора Goethe-Institut в Москві. Сцена Weltempfang, холл 3.1., стенд L25.

13:30 – 14.00 – Читання і розмова з Андрієм Курковим на ярмарку. Простір "Літерадіо", Hall 4.1 В13.

14.30-15.30 – творча зустріч із Андрієм Курковим, автора світових бестселерів «Остання любов президента», «Нічний молочник», «Щоденник Майдану». Стенд України, Hall 5.0 B136.

16.00-17.00 – творча зустріч із українським перекладачем, поетом і есеїстом Василем Махном, що проживає у Нью-Йорку. Стенд України, Hall 5.0 B136.

17.30-18.00 – творча зустріч із популярним українських письменником, автором технотрилерів «Бот», «Жорстоке небо» і публіцистичної енциклопедії вікового протистояння між Україною й Росією «Небратні» Максимом Кідруком.Стенд України, Hall 5.0 B136.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram