ГоловнаКультура

Український фотограф виграв престижну премію Kaiserring

Борис Михайлов став другим художником з теренів колишнього СРСР, який отримав цю нагороду.

Український фотограф виграв престижну премію Kaiserring
Фото: EPA/UPG

Український фотограф Борис Михайлов виграв премію Kaiserring міста Гослара, що є однією з найпрестижніших нагород у сучасному мистецтві.

Церемонія нагородження відбудеться 10 жовтня в Імператорському палаці в Госларі, вручатиме нагороду директор Національної галереї Берліна Удо Кіттелман, пише

Colta.ru. Того самого дня в музеї Мьонхехаус у Госларі відкриється виставка Бориса Михайлова, яка триватиме до 30 січня 2016 року.

Борис Михайлов (1938 р.н.) - один з найбільших майстрів соціальної документальної фотографії, єдиний український лауреат міжнародної премії Hasselblad, член Академії візуальних мистецтв у Берліні.

Виставляється з кінця 1960-х років, у СРСР переслідувався за "порнографію". У своїх роботах досліджував повсякденне життя радянської людини, а також наслідки розпаду СРСР. Живе і працює в Берліні та Харкові.

Премію Kaiserring вручають із 1975 року. Серед лауреатів премії - Генрі Мур, Макс Ернст, Олександр Колдер, Віллем де Кунінг, Герхард Ріхтер, Сай Твомблі, Девід Лінч, Джон Балдесарі. За 40 років існування премії лише один раз її отримав художник із країн колишнього СРСР - 1998 року лауреатом став Ілля Кабаков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram