ГоловнаКультура

У дитячій програмі "Молодості" покажуть новий фільм Мішеля Гондрі

Ювілейний кінофестиваль оголосив перших учасників дитячої конкурсної програми

У дитячій програмі "Молодості" покажуть новий фільм Мішеля Гондрі
Кадр из фильма "Микроб и бензин"
Фото: maze.fr

Фільм культового французького режисера Мішеля Гондрі ("Наука сну", "Піна днів") "Мікроб і бензин" покажуть у дитячому конкурсі 45-го кінофестивалю "Молодість".

Про це повідомляє прес-служба кінофестивалю.

"Мікроб і бензин" - історія двох друзів, які вирішили втілити свою дитячу мрію і власноруч побудували автомобіль, у якому поїхали подорожувати Європою. Саморобний автомобіль приніс їм чимало сюрпризів дорогою.

Мати одного з головних героїв зіграла Одрі Тоту.

Мішель Гондрі - один з ключових французьких режисерів. Дебютував фільмом "Звірина натура" 2001 року. Вже другий фільм Гондрі - "Вічне сяйво чистого розуму", сценарій до якого він написав спільно з Чарлі Кауфманом, отримав високу оцінку критиків і глядачів. За сценарій до цього фільму Гондрі з Кауфманом отримали "Оскар" 2005 року.

Крім того, в дитячій програмі "Молодість - дітям" покажуть фільм "Райдуга" індійського режисера Нагеша Кукунура з юнацького конкурсу Берлінале.

Дитяча програма "Молодості" вперше відбулася 2013 року і розрахована на глядачів від 10 до 14 років. Як і в основній програмі, тут теж є журі, що складається з молодих кіноманів. Вони і визначають кращий фільм своєї програми.

Нагадаємо, 45-та "Молодість" пройде з 24 жовтня по 1 листопада 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram