ГоловнаКультура

Держкомтелерадіо попросив заборонити ввезення 38 книг російських авторів

Україна склала "чорний список" книг, заборонених для ввезення

Держкомтелерадіо попросив заборонити ввезення 38 книг російських авторів
Книги изательства <<Основы>> на Книжном Арсенале-2015
Фото: Катя Куницкая

Державний комітет телебачення і радіомовлення України визначив список книг російських авторів, заборонених до ввезення на територію країни.

Про це повідомляє сайт відомства.

"Держкомтелерадіо звернувся до Державної фіскальної служби України з проханням включити до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, книжкові видання антиукраїнського змісту", - йдеться в повідомленні.

Під заборону потрапили 38 видань, зокрема книга Миколи Старикова "Україна. Хаос і революція - зброя долара", Олександра Дугіна "Євразійський реванш Росії", Андрія Фурсова "Холодний східний вечір російської весни", Едуарда Лимонова "Київ капут", Сергія Доренка "Донбас - димова завіса Путіна?", Сергія Глазьєва "Катастрофа. Від американської війни до світової війни", Лева Вершиніна "Євромайдан. Хто знищив Україну?", Юрія Мухіна "Масові порушення прав людини під час громадянського протистояння на Україні, 2013-2014 рр.".

"Ці заходи продиктовані необхідністю запобігти застосуванню Російською Федерацією проти громадян України методів інформаційної війни і дезінформації, поширенню ідеології людиноненависництва, фашизму, ксенофобії та сепаратизму", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 4 червня в Україні набув чинності закон про заборону російських фільмів. Документ вводить нову статтю 15-1 до закону про кіно, що забороняє розповсюдження і демонстрування фільмів, які містять популяризацію органів держави-агресора (такий статус має тільки Росія) і радянських органів державної безпеки (ВНК, ОДПУ, НКВС, КДБ і т.д.). Заборона чинна для таких фільмів, незалежно від країни виробництва, знятих починаючи з 1 серпня 1991 року.

Одночасно запроваджено заборону трансляції будь-яких фільмів, знятих фізичними та юридичними особами держави-агресора після 1 січня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram