ГоловнаКультура

Держкіно заборонило український фільм і три російські серіали

"Червоний лотос" не врятувало те, що його виробили в Україні.

Держкіно заборонило український фільм і три російські серіали

Держагентство з питань кіно заборонило показ російських телесеріалів "Каменська 1", "Загін", "Спецкор відділу розслідувань", а також українського фільму "Червоний лотос".

Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко у своєму фейсбуці.

"Держкіно заборонило ще низку російських фільмів, включаючи телесеріал "Каменська 1", реж. Ю. Мороз, А. Аравін, 2000 р. в .; телесеріал "Загін", реж. Чекалов С., 2008 р.; телесеріал "Спецкор відділу розслідувань", реж. Шевчук М., 2009 р.; художній фільм "Червоний лотос", реж. Буадзе З., 2008 р. Нагадую, що телесеріал "Каменська 5" і телесеріал "Каменська 6" заборонено для демонстрування і розповсюдження 2 липня.

Фільм "Червоний лотос" у відкритих джерелах значиться як вироблений в Україні. Його зняла компанія Fresh Production UA на замовлення українсько-російської кінокомпанії Star Media, заснованої Владом Ряшиним.

Нагадаємо, Держкіно заборонило до показу близько 170 фільмів і телесеріалів на виконання закону про заборону російських фільмів, знятих після 2014 року, і російських фільмів з пропагандою силовиків, знятих після 1 серпня 1991 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram