ГоловнаКультура

КМДА здасть в оренду чотири кінотеатри

Гроші від "Київської Русі", "Флоренції", "Лейпцига" і "Росії" підуть на ремонт інших залів.

КМДА здасть в оренду чотири кінотеатри
Фото: Макс Требухов

КМДА збирається здати в оренду кінотеатри "Лейпциг" (проспект Леся Курбаса, Борщагівка), "Росія" (вулиця Мілютенка, Лісовий масив), "Флоренція" (проспект Маяковського, Троєщина) і "Київська Русь" (вулиця Артема, Лук'янівка)

Про це йдеться в концепції реформування комунального підприємства "Київкінофільм".

Вона спрямована на комплексну модернізацію кінотеатрів комунальної власності, створення на їхній базі сучасних кіно- і розважальних комплексів, центрів дозвілля, підвищення прибутковості та комерційної привабливості.

Для цього всі кінотеатри розділять на п'ять категорій. До першої увійшли "Лейпциг", "Росія" і "Флоренція". Вони вимагають реставрації, і чиновники вважають, що для цього найкраще підійде довготривала оренда або залучення інвесторів.

До другої групи увійшли кінотеатри "Братислава", "Екран", "Київська Русь", "Ленінград" - потребують суттєвої реставрації та реконструкції, їх виставлять на інвестиційний конкурс.

Третя група - "Ліра", "Кінотеатр ім. Шевченка" - ці кінотеатри потребують незначної реставрації, реконструкції та модернізації шляхом залучення коштів меценатів, співпраці з державними, професійними і громадськими організаціями. Їхній профіль - виключно вітчизняне кіно.

Четверта група - кінотеатри "Алмаз", "Промінь", "Старт", "Тампере", "Факел" - вони також підлягають реконструкції з метою використання за цільовим і спеціальним призначенням.

У п'яту групу увійшли кінотеатри "Молодіжний" і "Пролісок" - їхній поточний стан не дозволяє використовувати за цільовим призначенням, тому їх рекомендовано виставити на продаж.

Члени Антикорупційного ради підтримали рішення міського голови Віталія Кличка доручити Департаменту комунальної власності, Департаменту культури КМДА та КП "Київкінофільм" протягом технічного терміну підготувати всі необхідні документи для проведення конкурсів про здачу в оренду кінотеатрів "Лейпциг", "Флоренція", "Росія" і "Київська Русь" і провести відкритий конкурс.

Департамент економіки та інвестицій розробить розрахунки про можливості подальшого перенаправлення коштів від оренди кінотеатрів на культурні заходи в столиці. Також буде проведено конкурс на заміщення вакантної посади дирекції КП "Київкінофільм".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram