ГоловнаКультура

У Львові відбудеться Конгрес культури Східного партнерства

У Конгресі візьмуть участь близько 500 діячів культури з більш ніж 20 країн світу

У Львові відбудеться Конгрес культури Східного партнерства
Фото: epccongress.lviv.ua

У Львові 4-6 вересня відбудеться третій Конгрес культури Східного партнерства.

Про це повідомляє сайт ART Ukraine.

Загальна тема Конгресу - "Місія культури в часи криз", залучить до актуальних обговорень понад 500 діячів культури з більш ніж 20 країн світу.

П'ять тематичних напрямів будуть розгортати свої обговорення, щоб врешті учасники Конгресу могли запропонувати конкретні рішення галузевих проблем, рекомендації до представників влади та звернення до колег. На III ККСП весь Львів стане відкритим і різножанровим художнім майданчиком. Крім дискусійної частини, важливе місце в програмі Конгресу займають мистецькі акції і вільна комунікація учасників і відвідувачів.

Теми Конгресу:

• Криза європейських цінностей

• Страх у культурі / Культура страху

• Мистецтво як провокатор змін

• Культурна політика і економіка культури

• Комунікації культури

Також у рамках Конгресу буде зібрано презентації творчих об'єднань українських міст, мистецькі проекти зі Львова, пройдуть майстер-класи з арт-критики, аматорського кіно, культурної журналістики та ін. Всього протягом трьох днів Конгресу у Львові заплановано близько 100 інтелектуально-творчих акцій (включаючи Фестиваль партнерства Україна-Польща та Днів мистецтва перфоманс у Львові). Організатори планують створити для гостей спеціальну карту-гід подіями Конгресу.

Для участі в Конгресі як делегата чи учасника обговорень у тематичних панелях необхідно зареєструватися на сайті конгресу.

Нагадаємо, попередні культурні конгреси за участю країн-членів Східного партнерства відбувалися у Любліні (Польща) в 2011 і 2013 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram